Sep 11, 2015

General Awareness (RRB Officer Exam) – Afternoon Shift (06/09)

1. Surat is situated at the banks of River
Answer – Tapti

2. Mauritius’ President is related to which field?
Answer – Biodiversity Scientist

3. Gave Five books and asked which one is not written by APJ Sir.

4. What is the Capital of Seychelles?
Answer – Victoria

5. Ringgit is the currency of which country?
Answer – Malaysia

6. MUDRA bank is for
Answer –  Microfinance institutions and non-banking financial institutions. MUDRA stands for Micro Units Development and Refinance Agency Bank

7. SBI’s Smart Humsafar is associated with
Answer – Life Insurance (provides financial protection to husband and wife under a single policy)

8. Who is the present Minister of Steel?
Answer – Narendra Singh Tomar

9. Vindhyachal Thermal Power Station is located in
Answer – Madhya Pradesh

10. Girl Child Day is observed on
Answer – International – October 11. National – January 24

11. Michael Clarke is associated with which sports?
Answer – Cricket

12. Dr. M. Veerappa Moily’s Shree Ramayana Mahanveshanam was originally written in
Answer – Kannada

13. SDR stands for
Answer – Special drawing rights

14. Dipa Karmakar is associated with
Answer – Artistic Gymnastics

15. Nanda Devi is the highest mountain in
Answer – Uttarakhand