Sep 11, 2015

General Awareness (RRB Officer Exam) – Morning Shift (06/09)

1. IRDA Head office is Located in?
Answer – Hyderabad.

2.First Indian Footballer to score 50 International Goals?
Answer – Sunil Chhetri

3. What is P in OROP
Answer – One Rank One Pension

4. Orange Festival is celebrated in which country?
Answer – Poland

5. The International Atomic energy Agency is Headquartered in?
Answer – Vienna, Austria

6. Japan’s Highest Civilian Award was recently conferred on?
Answer – CNR Rao

7. Who is the Chief Minister of Maharashtra?
Answer – Devendra Fadnavis

8. What is the capital of Peru?
Answer – Lima

9. PPP for infra development committee headed by
Answer – Vijay Kelkar

10. The cost of Mumbai-Nagpur Express Highway is
Answer – Rs. 30,000 crore.

11. Who is the President of Mumbai Cricket Association?
Answer – Sharad Pawar

12. National Handloom Day is observed on
Answer – August 7

13. Mithali Raj is associated with which sport?
Answer – Cricket

14. Who is the author of Transcendence: My Spiritual Experiences with Pramukh Swamiji?
Answer – Dr. APJ Abdul Kalam

15. Shishu Tarun and Kishore related to which scheme?
Answer – Pradhan Mantri MUDRA Yojana

16. President Pranab Mukherjee launched Nakshatra Vatika in
Answer – Rashtrapati Nilayam in Hyderabad

17. What is the currency of Czech Republic?
Answer – Czech Koruna

19. UC Browser’s Brand Ambassador
Answer – Yuvraj Singh

20. On behalf of which former Prime Minister, PM Narendra Modi received the Award in Bangladesh?
Answer – Atal Bihari Vajpayee

21. The NIIF is associated with
Answer – Infrastructure

22. The most expensive city in India
Answer – Mumbai

23. Gandhi Stadium or Burlton Park or B.S.Bedi Stadium is located in
Answer – Jalandhar, Punjab

24. R in MUDRA stands for
Answer – Micro Units Development and Refinance Agency

25. SBI Life Insurance is a joint venture between State Bank of India and __________.
Answer – BNP Paribas Cardif